Motivul pentru care vreau să analizez această comunitate este tocmai datorită specificul ei diferit şi temei oarecum restrânse de activitate. Şi la un Google Page Rank 0, încă un utilizator în plus nu le strică, cu toate că nu am fost niciodată în Vama Veche şi nici nu am de gând în viitorul apropiat.
Interfaţa este simplistă, în standardul web 1.0, observ limbajul de programare Php. Headline-ul este format dintr-o imagine nepotrivită ca dimensiune cu lăţimea paginii. Probabil că autorul a vrut să despartă cele două secţiuni ale paginii, dar cam neinspirat. Se putea redimensiona imaginea sau se putea folosi în schimb altă imagine pentru colţul din stânga sus.
Deşi se declară a fi o comunitate online, după părerea mea mai are mult de furcă până a ajunge una cu adevărat. Totuşi trebuie apreciat efortul celor 69 de membri activi care au reuşit să scrie 896 de posturi pe forum din data de 20.03.2008 când a fost deschis primul topic. La prima vedere nu se poate descoperi câţi membri sunt înregistraţi, dar e de reţinut faptul că se pot trimite mesaje pe forum fără înregistrare, doar prin autentificarea după IP.
Un alt fapt interesant este că pentru înregistrare este nevoie de certificarea faptului că am peste 13 ani, chiar dacă subiectele dezbătute pe forum sunt deschise publicului larg. După ce am certificat faptul că am cel puţin 13 ani împliniţi (de ce 13 nu înţeleg, deoarece majoritatea restricţiilor de acest gen ştiam că sunt la 12 sau 14), am primit formularul de înregistrare asemănător oricărui forum.
După completarea corectă a câmpurilor obligatorii, imediat după confirmarea de înregistrare, am primit de la „Comunitatea Vamaiotilor†şi emailul de confirmare cu următorul text, original şi amuzant aş putea spune.
După logare am aflat că numărul total de membri ai comunităţii este 148, ceea ce mi se pare suficient pentru o colaborare eficientă. Cu toate acestea eu sunt membrul nr 150 şi deşi îmi face plăcere să „corectez†diverse Print Screen-uri, următoarea imagine este originală. Probabil că ceilalţi doi membrii invizibili sunt administratorul şi ajutorul de administrator…
Pentru a-mi face simţită prezenţa pe forum, încerc să găsesc un loc propice pentru a scrie un post. Cu ocazia aceasta am aflat şi prognoza meteo în Vama Veche pentru perioada 19-30 iunie. Am descoperit că a fost lansat şi un concurs de fotografie!
[img:width=500&height=446]{e_FILE}public/1213749955_150_FT0_dordevama5_.jpg[/img]