Pentru ca se tot 'modernizeaza' vama ma gandeam sa facem o petitie ceva prin care sa cerem incetarea acestui fenomen. adica sa inceteze romanu' disperat de bani sa faca vile si hoteluri si ce mai are el de gand. si sa ne lase pe noi in pace. asa nu ar mai veni nici cocalarii in mertane. ma gandeam dupa ce strangem un numar destul de mare de semnaturi sa imprastiem petitia pe la lume cu relatii si chestii... sau pe site-ul realitatii tv si altele... pana mea...e doar o sugestie... daca sunteti de acord ok...poate reusim ceva... daca nu... presimt ca in curand ne vom muta din vama...
Vama Veche Forum » Discutii Generale
petitie salvati vama veche
(21 posts)-
Posted 3 years ago #
-
eu subscriu :)
Posted 3 years ago # -
Posted 3 years ago
-
Sunt de acord cu treaba asta de cateva milioane de ori...
Posted 3 years ago # -
ok...atunci...sa facem un text... o sa ma chinui si eu sa scot ceva desi nu ma prea pricep la chesti ide genul asta... dar cand fac ceva postez
Posted 3 years ago # -
'Salvati Vama Veche!
NU vrem ca Vama Veche sa se transforme intr-o statiune gen Mamaia!
NU vrem sa ne fie invadat spatiul!
NU vrem sa se mai construiasca!
NU vrem sa mai vedem cocalari in mertane!
Suntem satui de toti “smecherii†care vin in Vama cu masinile lor “sucare†doar pentru ca au auzit de la diverse persoane ca e “coolâ€. Vama nu trebuie sa fie asa cum incepe sa devina.
Vama trebuie sa fie asa cum era pana acum cativa ani!
NU avem nevoie de “modernizarile†voastre. Ne vrem Vama inapoi!
Prin aceasta petitie, noi (vamaiotii), incercam sa oprim constructiile care au inceput sa se faca (si cele care vor incepe) pe locul nostru si vrem sa fim luati in serios!
Lasati-ne sa ne bucuram de Vama ca pana acum! Lasati Vama sa fie Veche!'
altceva nu mi-a trecut prin cap la ora asta... daca va convine fac asa petitia...daca nu...mai aberati si voi un pic p'acolo :d
Posted 3 years ago # -
e o idee foarte buna. o sustin cu tarie.
Posted 3 years ago # -
astept cateva pareri in legatura cu textul apoi fac petitia si postez linkul sa semnati si sa imprastiati.
Posted 3 years ago # -
Posted 3 years ago
-
Eu zic ca trebuie formulata petitzia de un avocat care poate aplica deja legile in vigoare din Vama Veche, 2 Mai,Limanu si Hagieni.
Posted 3 years ago # -
[quote1227372382=cucuvirilu]
Eu zic ca trebuie formulata petitzia de un avocat care poate aplica deja legile in vigoare din Vama Veche, 2 Mai,Limanu si Hagieni.
[/quote1227372382]
ok...si de unde facem noi rost de asa ceva?
adica nu stiu cum putem sa dam de un astfel de avocat si nici nu prea cred ca ne face el asa textul petitiei pe degeaba... doar daca nu cunoaste cineva de pe forum vreun avocat si se are bine cu el... altfel nu prea vad cum.
Posted 3 years ago # -
La asta ma gandeam si eu...Sau poate chiar un avocat care este deja membru pe acest forum si-l arde problema asta. Stiu sigur ca exista legi in zona aia care interzice construirea dar nu se aplica...Este declarata zona Bioprotejata si din cauza asta nu vedem iahturi ancorate la malul Vamei Vechi. Nu mai zic de skyjet-uri. Deci se poate!!!!
Posted 3 years ago # -
pana la avocat eu cred ca mai e cale lunga.
parerea mea este ca in momentul de fata suntem in stadiul "unde-s multi puterea creste". la 300 de membri cati a reusit sa adune forumul acesta, sunt putin sceptic. eu cred ca intai aici ar trebui sa ne concentram atentia. sunt cel putin cateva mii de vamaioti in tara asta. daca am reusi sa ii adunam undeva pe toti, sa putem sa vorbim si sa impartasim ce ne doare si ce ne apasa, am putea realiza ceva.
Posted 3 years ago # -
Sponsorul nostru va propune:
Posted 3 years ago -
Pai atunci... de 1 mai presupun ca vom fi suficient de multi in vama nu?:))
Nu stiu sigur daca pot sa ajung... dar fac tot posibilul. E adevarat ca suntem in stadiul "unde-s multi puterea creste"si ca noi pe forum suntem doar vreo 300 si ceva de oameni. Dar eu ma gandeam ca prin petitie putem "strange" oamenii carora le pasa. Fii convins ca sunt si oameni care nu prea au tangenta cu Vama... dar daca ar stii ce a fost, ce este si ce va fi daca se continua tot asa nu ar fi de acord. Si asa ne-am putea exprima. Adica am putea sa le aratam alora ca sunt mii si mii de oameni pe care ii afecteza ceea ce fac ei acolo. Si pana de 1 mai procesul de "modernizare" va continua si va fi intr-un stadiu mai avansat atunci si va fi mai greu sa obtinem ceva. Alta solutie ar fi sa incercam sa aducem cat mai multi vamaioti [cateva mii] pe forumul asta si sa facem un thread cu "Ce a fost, ce este si ce va fi?" sau cu "Ce ne deranjeaza ACUM in Vama?" unde sa postam toate nemultumirile si toate "cerintele noastre". Apoi faza cu avocatul...
Posted 3 years ago # -
"Gugaluind" am gasi ceva pe net. am gasit o lege din 2004 prin care se interzice pescuitul in REZERVATIA STIINTIFICA VAMA VECHE - 2MAI!!
Iar prin alta parte am gasit o ordonanta de urgenta adoptata de guvern in 1995. La capitolul 2 sectiunea 1 zice asa : "CATEGORII DE ARII NATURALE PROTEJATE" apoi doua puncte si la articolul 5 alineatul 1 litera a zice asa CATEGORII STABILITE LA NIVEL NATIONAL: REZERVATII STIINTIFICE, parcuri nationale, monumente ale naturii, rezervatii naturale si parcuri naturale.
Deci asta ar fi una din legile prin care rezervatia Vama Veche - 2 Mai este protejata! Dar cum nimeni nu o baga in seama este distrusa si nu protejata.
EDIT: mai zice pe la articolul 8 la alineatul 1 "INSTITUIREA REGIMULUI DE ARIE NATURALA PROTEJATA SE FACE::" si la litera b zice: "prin hotarare a Guvernului, pentru parcuri nationale, parcuri naturale, zone umede de importanta internationala, arii speciale de conservare, arii de protectie speciala avifaunistica, REZERVATII STIINTIFICE, monumente ale naturii, rezervatii naturale"
Posted 3 years ago # -
Posted 3 years ago
-
problema e ca tu intelegi doar ce vrei din legile respective. tu vrei ca vama sa fie protejata de "cocalari" si "pitipoance".
ce-ar fi daca vama ar deveni protejata de corturi, de alcool sau de muzica?
o astfel de actiune trebuie gandita cu cap, pentru ca altfel se poate intoarce impotriva noastra.
Posted 3 years ago # -
Nu vreau ca Vama sa fie protejata de cocalari si pitipoance. Vreau sa nu se mai construiasca, sa nu se mai "modernizeze". Si daca reusim asta... cocalarii si pitipoancele nu vor mai veni :) oricum...ne intalnim candva [cat mai curand de preferinta] mai multi si discutam. Apoi vedem ce si cum.
Posted 3 years ago # -
:D :D :D Da, foarte buna idee Alin! Insa formularea petitiei este foarte "copilaroasa", e exact ca si cum ai avea in fata ta un copil de 5 ani care striga ca vrea un ou de ciocolata si mai vrea si o anume jucarie.... Dincolo de asta unele cuvinte nici nu se regasesc in limba romana, Intr-o chestie de genul asta e nevoie de putina organizare, de maturitate. Nu poti sa spui ca nu vrei ca Vama Veche sa fie o statiune ca Mamaia, pentru ca din asta nu se intelege nimic (caci Vama Veche si Mamaia sunt doar doua nume proprii), trebuie sa oferi niste argumente. Eventual, sa faci o prezentare obiectiva a ceea ce intelegi prin Vama Veche sau cum iti imaginezi Vama Veche si in paralel una a statiunii Mamaia si sa mizezi pe ideea de diversitate, asta prinde foarte mult de cand am intrat in Europa, iar uniformisul sperie.
Nu vrem sa ne fie invadat spatiul! - hmnn asta nu functioneaza pentru ca Vama Veche e un teritoriu public, nicidecum privat, prin urmare e teritoriul tuturor.
Tu in petitia aia nu faci altceva decat sa "scuipi tot veninul" acumulat pentru ca Vama Veche in opinia ta (si bineinteles a mea, a noastra) se pierde. Dar ce se pierde? Fa o lista cu ce se pierde de fapt, ca sa stim si noi pentru ce luptam, ce cerem de fapt (poate ca noi stim, dar trebuie sa stie si restul) Eu, de exemplu, cred ca Vama Veche isi pierde nuanta culturala si ar trebui sa ramana un spatiu de creatie artistica si initiere culturala.
Pentru ca asa cum spune si cucuvirilu, zona in care se regaseste Vama Veche este biopropejata, ma gandesc ca proiectul ar trebui facut in parteneriat cu o asociatie ecologista, as sugera Floare-de-colt din Cluj (vara asta in timp ce incercam sa strang oameni pentru revolta impotriva masinilor am intalnit chiar un membru care mi-a sugerat ideea unui proiect), dar daca voi cunoasteti alte asociatii mai "influente", va rog propuneti! Apoi revin si ma intreb, daca este bioprotejata, asta inseamna ca se afla sub o protectie? Cine este "bioprotectorul" Vamii???
Ideea este ca facand parte dintr-o asociatie avem acces si la cosiliere juridica si putem face totul "ca la carte". Ce credeti?
Posted 3 years ago # -
Mai jos gasesti cateva recomandari din partea sponsorului:
Posted 3 years ago -
P.S.: "Pitipoancelor" si "cocalarilor" nu le place cultura ;) :P
Posted 3 years ago # -
Damaschina are dreptate... Daca continuam sa venim si sa raspandim ce facem noi acolo..., sa mentinem traditia de acolo, o sa vina oameni care merita... fara bilet de voie sa intre in Vama Veche si sa se simta ca-n locul lor de refugiu din calea prostiei,inculturi, chiciului,snobismului si nu in ultimul rand libertatzii de exprimare in sensul bun al cuvantului. Daca o pitzipoanca sau un cocalar vede ca-l bagi in seama ,atunci el crede ca nu este respins. Din moment ce noi ne vedem de "tabieturile" nostre nu vad ce i-ar atrage pe nechematzi. Cand ajungetzi in Vama fitzi voi insisi si restul nechematzilor se elimina singuri. Ca sa oprim modernizarea satulu Vama Veche trebuie sa nu o promovam persoanelor care vor mai mult de la viatza in concediu.Orice curios cu bani cand aude : "Mama am fost in Vama si ce super a fost!", crede ca poate sa-si permita si el treaba asta si vine acolo..., cere atunci cand se cazeaza conditzi mai bune... Cererea si oferta pana la urma tinde sa se satisfaca ...Asa ca nu promovatzi nimic din Vama Veche ca o sa devina Vama Moderna unde nu o sa ne mai permitem sa ajungem. Vama Veche este pentru boemi, oameni care au vise maretze si se multzumesc cu putzin. Am mari sperantze ca o sa rezistam acolo mult timp. Sperantza daca moare ultima ...atunci restul pretentiilor mor inainte.
Posted 3 years ago # -
noua ne place vama veche ;)
Posted 3 years ago # -
Ce se mai aude de subiectul asta? Ceva noutati?
Posted 2 years ago # -
Petitie "Salvati Vama Veche"
Asta e link-ul: http://www.petitieonline.ro/petitie/salvati_vama_veche-p23172044.html
Exista 924 de semnaturi pana in prezent. Intrati si voi si semnati si dati link-ul mai departe!Posted 2 years ago #
Reply
You must log in to post.