http://www.protv.ro/stiri/portret-www-protv-ro/portret-www-protv-ro-vamaia.html
Vama Veche Forum » 1 Mai in Vama
Vama Veche - Vamaia
(5 posts)-
Posted 3 years ago #
-
Vama Veche se schimba. Nimeni nu poate nega acest lucru. Totusi, eu sunt de parere ca va continua sa isi primeasca cu drag adevaratii vamaioti multa vreme de-acum inainte.
Si ce daca au aparut cazari scumpe ca ciupercile dupa ploaie? Si ce daca nu mai ai loc de masini pe strada? Astea sunt efecte pe care le simt cei ce habar n-au cu ce se mananca Vama Veche. Lasa-i sa se intoarca acasa ofticati ca si-au aruncat banii pentru o vacanta la mare de care nu prea au apucat sa se bucure. Pentru ca ei nu inteleg de ce venim noi in Vama. Ei nu inteleg de ce ne place sa dormim ziua pe plaja si noaptea sa dansam pana cand uitam de noi vrajiti de fiecare data de cate un rasarit mirific.
Eu unul nu resimt multe din lucrurile de care se vaita acesti wannabe. Inca pot sa cumpar bere la 2 lei de la alimentara, iar pentru cei mai curajosi inca exista bere la pet. Inca nu resimt cazarile de 4 stele, cu tv si cu sufragerie. (ca o paranteza... inca nu inteleg cine foloseste tv-ul ala... sau canapeaua din sufragerie... ), pentru ca pot oricand sa imi pun cortul pe plaja si sa ma bucur de murmurul apei in fiecare dimineata. Iar pentru cei care cunosc Vama, inca exista cazari decente, unde te poti adaposti pe vremuri mai reci sau mai ploioase, dar pe astea nu le gasesti pe net, iar "burghezii" nostri nu le-au invadat inca. Numerele de telefon de la astfel de cazari se cunosc doar printre prieteni.
Si ce daca e coada la shaorma? Si ce daca nu mai e loc La Canapele? Nu ma deranjeaza ca sunt oameni care stau si isi pierd o ora din viata stand la coada sa manance inventiile orientului. Poate ca daca mi-e foame, ma duc sa mai iau o bere (de-acolo de unde stiu eu). Uneori, cand avem chef de un ospat, luam ceva salam de la alimentara, poate si niste rosii, iar apoi ne intindem cu burtile la soare.
Nu ma deranjeaza ca toti cititorii de Academia Catavencu stau in sezlong in Vama Veche, pentru ca "cititorii nostri sunt mai inteligenti decat ai lor". Ma bucur pentru inteligenta voastra. Pacat ca nu ati reusit inca sa intelegeti Vama Veche. Mai mancati o costita sau o pulpita de pui La Bibi, mai beti o gura de Zaraza. Demonstrati-ne inteligenta voastra si goliti-va portofelele neincapatoare. Nu insemnati nimic pentru mine. Aproape ca nici nu va vad. Faptul ca aleg sa traiesc asa nu inseamna ca sunt mai prejos decat voi, nici ca inteligenta, nici ca bani. Diferenta este ca eu aleg, pe cand pentru voi au ales altii. Daca maine la Radio Guerilla se va gasi Dobrovolschi sa mentioneze ca adevarata "senzatie" e la Corbu, veti disparea toti din Vama si va veti rupe Jipanele pe dunele de nisip din Vadu.
Nu ma impresioneaza stirile ProTV-ului sau actiunile "Salvati Vama Veche" si Stuffstock-urile. Sunt niste creatii de-ale lor, de pe urma carora tot ei sufera. Macar de-ar realiza mai repede ca tot ce fac ei e apa de ploaie si sa plece odata. Sa-si gaseasca alta distractie si sa ne lase in pace. Nu ma deranjeaza, dar ma doare sa vad atatia narozi in tara noastra. M-am cam saturat de "cititorii vostri inteligenti".
Mai spuneti si voi cate ceva. :)
Posted 3 years ago # -
Posted 3 years ago
-
Mie mi-e dor de Vama... :( Am fost doar de 2 ori, in 2004, si pur si simplu m-a marcat pe viata! Vreau sa mai ajung acolo. Vreau sa ma mai indragostesc inca o data de rasariturile frumoase din fiecare dimineata. De apusurile minunate. De dansurile nebune cu toti cei de acolo, pe care nu-i cunosteam, dar cu care simteam ca sunt prietena de-o viata. :( Mi-e dor valurile marii, de tanti aia de la WC pe care o zapaceam in fiecare dimineata :)), mi-e dor de nisipul din Vama... Mi-e dor sa ma mai plimb dimineata in zori sau noaptea prin apa, impreuna cu EL...
Acolo m-am imbatat eu pt prima oara asa zdravan. :)) Am baut o sticla intreaga de Tamaioasa in nici 10 minute, :)) pe bancheta din spate a unei masini, langa mine stand baiatul care m-a adus in acel minunat loc si care-mi va ramane mereu in inima si-n minte. [aman2] :( Ce rau mi-a fost a 2-a zi. :))
N-am avut ocazia sa ajung mai des acolo pentru ca erau la mijloc ai mei care nu ma lasau sa plec. :(( Tin minte ca m-a intrebat frate-mio atunci daca merg cu ei la hotel :)) sau daca raman cu cortul cu niste prieteni. Am ramas in cort si nu am sa regret niciodata alegerea facuta. Anyway, sper sa ajung anul asta pe acolo. Nici nu mai stiu care cum se numesc... N-am stat decat o saptamana, de 2 ori, asta acum 4 ani... :( Dar adoooor Vama Veche, tot ce nu pot face acasa sau in alte parti, pot face acolo, pentru ca sunt libera si simt ca nimeni nu ma priveste ciudat cand fac vreo traznaie de-a mea, sau cand beau o gramada si ma urc pe mese sau dansez cine stie cum, sau daca vorbesc/rad prea tare! Vreau sa mai traiesc macar odata momentele de neuitat de acum 4 ani alaturi de toti cei de acolo. :(
Mi-e dor de Vama. :((
Posted 3 years ago # -
Am stat vara asta in vama fix 2 saptamani ... ink din primele zile am pierdut notiunea timpului dar a fost oke .... dupa 2 saptamani in vama aveam impresia k am stat 1 an ... partea proasta a fost k la plecare mi s'a parut k am stat doar 3 zile :-s
anyway am vb cu patronii din Shrooms si au zis k de la anu ar fi posibil sa inchida toate terasele din vama (cele aflate pe plaja) mai putin Corsaru (patronu este proprietar 100% pe pamant) si k ar vrea sa faca o pista de biciclisti din 2Mai pana'n vama ... dak doamne fereste o sa se intample una ca asta va anunt k vama se muta la corbu .... din cate am inteles este pe langa navodari, nu exista curent electric si esti rupt total de civilizatie => nu o sa mai vina burghezi ... in caz de ceva anu asta de 1 mai ne vedem la corbu.
Posted 3 years ago # -
Corbu e vandut in mare parte. Din cate stiu, deja a inceput constructia unui mare complex hotelier. Pica din start varianta asta.
Nu-mi imaginez 1 Mai-ul fara Vama. In 2009 va fi Vama de 1 mai. Sigur va fi.
Mario, poti sa detaliezi un pic discutia pe care ai avut-o cu patronii de la Shrooms?
Posted 3 years ago #
Reply
You must log in to post.